Migdalul, Darul lui Dumnezeu
In ebraica veche, cuvantul “migdala” inseamna “darul lui Dumnezeu”.
Migdalul este primul copac care infloreste in Tara Sfanta, ca semn al vietii reinnoite si al desteptarii naturii.
Chiar si in zilele noastre, evreii mai aduc crengi cu muguri de migdal in sinagoga, la marile sarbatori religioase.
Migdalul (Prunus dulcis, familia Rosaceae) este cultivat de mii de ani in Orientul Mijlociu, India si America de Nord. In prezent, insa, migdalul este cultivat si in alte zone, inclusiv in tara noastra. Este inrudit cu piersicul si prunul.
Fructele migdalului au o forma alungita, iar in interiorul lor se afla samburele tare, cel pe care il consumam noi si care este cunoscut sub numele de migdala, de fapt. Gustul lor este dulce amarui, dar aroma amaruie este data de coaja lor, astfel incat, daca este indepartata, gustul este dulce subtil.
BENEFICII
- Migdalele contribuie la mentinerea nivelului corect de colesterol si creste nivelul de HDL (lipoproteinele cu densitate mare – colesterol bun). Lucrul acesta este foarte util pentru prevenirea bolilor de inima.
- Migdalele contribuie la prevenirea cancerului datorita continutului de vitamina B17.
- Migdalele sporesc puterea de concentrare a creierului imbunatatind functia neurologica si de aceea sunt recomandate in perioada de crestere.
- Acidul folic din continutul migdalelor ajuta foarte mult la prevenirea malformatiilor congenitale si in tratarea constipatiei.
- Durerile si arsurile gastrice se reduc simtitor dupa consumarea semintelor de migdal.
- Migdalele sunt bogate in vitamina E contribuind la imbunatatirea aspectului pielii, a parului si a unghiilor; contin o cantitate mare de calciu necesara pentru intarirea oaselor.
- Consumul regulat de migdale ajuta la prevenirea anemiei.
- Migdalele sunt folosite in diete. Ele sunt foarte bogate in fibre si in proteine si te ajuta sa te simti plin pentru foarte mult timp.