Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si un nume de floare: Iris, Brandusa, Violeta, …, mai ales dupa ce am citit cu multa pasiune “Legendele florilor”. Apoi mi-am propus ca primul meu copil sa poarte unul dintre aceste nume, dar nu a fost sa fie fetita, ci doi baietei simpatici, ca doua floricele …

DAR DE UNDE ACEASTA PASIUNE PENTRU NATURA, PENTRU FLORI?

M-am nascut la tara, intr-un satuc pitoresc de la poalele Negoiului, strabatut de valea Saratii, cu dealuri si gradini frumos “pictate” in culorile anotimpurilor. Mai toata ziulica o petreceam pe dealuri, in cautare de flori salbatice si fructe, facand coronite sau buchetele de flori, pe care i le duceam bunicii …

Bunica mi-a trezit iubirea pentru natura, pentru frumos De fiecare data cand mergeam in vacanta la ea, avea curtea aranjata cu multe floricele, care imi urau parca “Bine ai venit!”…

Pasiunea pentru natura m-a insotit mereu de-a lungul timpului: am urmat facultatea de ecologie din Sibiu, iar mai tarziu am devenit specialist in studiul albinelor salbatice din Romania, in cadrul Muzelui National “Grigore Antipa”. Si dupa cum stiti, albinele si florile sunt interdependente: “albinele au nevoie de flori ca sa traiasca, iar florile au nevoie de albine ca sa rodeasca”.

Orice lucru izvorat din pasiune te face sa te simti liber, iar inspiratia nu se lasa prea mult asteptata. Cand pasiunea ta sunt florile, totul pare chiar si mai usor.

Si eu cred ca cel mai frumos mod de a-ti exprima recunostinta sau dragostea pentru persoana iubita este daruirea unui buchet sau aranjament de flori.

CUM A INCEPUT TOTUL?

Am urmat cursurile realizate de o florarie cu renume in Bucuresti, Flori de Lux, acreditate de ANC, formandu-ma ca florist specialist. Aici am intrat prima data in contact cu activitatea reala a unei florarii si doar atunci mi-am dat seama ca numai prin pasiune si multa munca poti sa faci ceva frumos si de durata.

Dupa terminarea cursului am inceput sa-mi cumpar flori si sa realizez aranjamente pentru diverse ocazii. Astfel, am creat primul buchet de mireasa, primul buchet de nasa, primele aranjamente.

In prezent lucrez cu copii de diverse varste, ii invat despre albine si despre flori; cream impreuna aranjamente pe diferite tematici.

Si, ce poate fi mai placut decat sa lucrezi in acest univers minunat, in care intalnim atatea asemanari: florile, ca si copiii, au nevoie de ingrijire permanenta, atentie si iubire …

infolife

Share
Published by
infolife

Recent Posts

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago

Kandovan, misterioasele locuinte “cuib de albine”

Kandovan este un mic orasel situat la poalele Muntelui Sahand, in nord-estul Iranului, populat de…

4 years ago