Categories: Diverse

Cum sa cresti un copil fericit

Cum sa cresti un copil fericit

Inca din primele momente de viata, parintii sunt cele mai importante fiinte din viata copiilor. Din acest motiv este foarte important sa petrecem cat mai mult timp impreuna cu copiii nostri. Aceste clipe vor deveni mai tarziu amintiri placute de o valoare sentimentala inegalabila in sufletul lor si vor sta la baza formarii lor ca parinti.

Cea mai sigura cale spre inima unui copil este sa petreci timp cu el. – Kevin Heath

Cele mai mari daruri pe care le puteți oferi copiilor sunt radacinile responsabilitatii si aripile independentei. – Denis Waitley


Nu e nevoie sa ai foarte mult timp pentru a organiza anumite activitati care sa reprezinte timp de calitate cu copilul tau.

  1. Povestiti cu el, la sfarsitul zilei, pentru a afla cu ce probleme s-a confruntat la scoala.
  2. Profitati de vremea frumoasa si de timpul petrecut in aer liber pentru a va relaxa impreuna. Nu va grabiti sa mergeti direct acasa, dupa scoala. Mergeti intr-un parc sau gasiti un pretext sa prelungiti drumul spre casa: pentru ca a venit toamna, puteti sa profitati sa colectati castane si frunze colorate pe care le asezati acasa intr-un cosulet. La sfarsitul saptamanii continuati activitatea din timpul saptamanii: pictati impreuna un peisaj de toamna folosind frunzele culese.
  3. In fiecare seara, inainte de culcare, cititi impreuna cu copilul (sau copiii dumneavoastra) dintr-o carte potrivita varstei, pe care si-o poate alege singur. La final, incurajati-l sa va povestesca ce i-a placut din istorioara.
  4. Hotarati impreuna cum sa va petreceti timpul liber in week-end. Puteti sa mergeti la un muzeu de stiinte naturale. Pe langa multitudinea de specii si medii de viata care se pot observa in muzeu, mai aveti posibilitatea de a participa la diversele activitati desfasurate aici pentru cei mici. Copilul dumneavoastra o sa-si amintesca cu drag de aceasta vizita si, poate, o sa va roage sa il mai aduceti si altadata aici.
  5. Daca e pasionat de natura, organizati o excursie in jurul Bucurestiului (Caldarusani, Comana). Faceti un picnic, jucati-va impreuna, radeti si bucurati-va de splendorile toamnei.
  6. Un alt obiectiv interesant pentru cel mic este o vizita la Gradina Zoologica. Puteti sa-i povestiti despre rolul animalelor in natura si despre importanta protejarii lor. Daca ii treziti de mic interesul pentru natura, o sa devina in viitor un adevarat ecolog.
  7. Mergeti o data pe luna la o librarie si stimulati-l sa-si aleaga singur cartea sau cartile preferate. Poate sa-si faca propria biblioteca unde o sa se retraga cand doreste pentru a se delecta cu lectura.
  8. Incurajati-l mereu sa faca ceea ce ii place, sa-si cultive pasiunile, chiar daca acestea sunt uneori exagerate (colectionarea unor personaje intalnite in jocurile lor, cumpararea unor carti doar despre dinozauri sau animale marine, seturi lego, etc). Practic, instinctiv, el cultiva în sine, ceea ce il va defini peste timp, la varsta adulta, respectiv ceea ce va face genial pentru viata.
  9. Un rol important il are afectiunea, pe care trebuie sa o includem in timpul petrecut cu copilul. In functie de varsta copilului aceasta se manifesta diferit. Spuneti-i mereu ca il iubiti si ca sunteti mandra si fericita ca este copilul dumneavoastra.
  10. Pe langa timpul de calitate petrecut cu mama, este important ca tatal sa petreaca si el zilnic timp cu copilul, chiar daca pe o durata mai scurta. Barbatii stiu sa se joace altfel, iar copilul trebuie sa vada ambele perspective.

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le pot face parintii impreuna cu copiii lor. Invata sa te bucuri de familia pe care o ai si nu iti certa copilul cand murdareste sau deranjeaza ceva in casa. Aminteste-ti ca o casa trebuie locuita, nu curatata tot timpul.

infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago