Categories: Impresii de calator

10 dintre cele mai viu colorate orase din lume

10 dintre cele mai viu colorate orase din lume

Coloritul unui oras nu se rezuma la cateva nuante de vopsea alese la inamplare. Tocmai in aceste spatii excentrice si uimitoare vei simti cel mai bine pulsul orasului si-i vei intelege locul in istorie.
1. Sighişoara (Romania) este un oras plin de culoare care care-ti incanta privirea de la primul contact: cladiri colorate, multimea de evenimente culturale care se desfarsoara pe intreg parcursul anului si care atrag mii de turisti! Pentru toti cei care iubesc cetatea Sighisoarei, o plimbare pe stradutele inguste, printre casele vechi este ca o intoarcere in timp.


2. Amsterdam (Olanda) este un oras perfect pentru o escapada de un weekend sau poate chiar pentru un concediu complet in plina vara. Este unul dintre cele mai interesante orase din toata Europa! Il pun in valoare muzeele, Cartierul Rosu si bicicletele!

3. Copenhaga (Danemarca) este locul in care basmele vechi se impletesc cu arhitectura si designul modern si stralucitor; locul in care jazz-ul cald se amesteca cu muzica electronica rece din subsolurile Copenhagai; locul unde ai impresia ca intr-o zi ai vazut totul, dar, de fapt, iti trebuiesc luni sa si descoperi Copenhaga.

4. Tirana (Albania): In trecut un oras plin de cladiri din beton cenusii, specifice perioadei comuniste, astazi un oras plin de culoare. Aceasta a fost ideea primarului Edi Rama, care in anul 2000 a initiat proiectul “Curat si verde”.

5. Wroclaw (Polonia) este orasul cu cel mai mult spatiu verde din Polonia. Este cel mai fermecator oras si al patrulea ca marime din Polonia. Piata centrala Rynek, cu cladirile ei colorate, este una dintre cele mai vizitate din oras.

6. Menton (Franţa) este situat pe Riviera Franceza si este denumit “Perla Frantei”. Orasul este plin de cladiri frumos restaurate, exista numeroase gradini, un port si desigur, plaja.

7. Balat, Istanbul (Turcia). Cunoscut drept vechiul cartier evreiesc al Istanbulului, Balat este un caleidoscop de culori. Inghesuit pe malurile golfului Cornul de Aur, evreii s-au stabilit in acest cartier dupa ce au fost expulzati din Spania, in secolul 15. Si cum o istorie bogata inseamna, de obicei, un loc cat mai viu, in ultimii ani vechile case otomane verzi, rosii si albastre au fost readuse la viata.

8. Jaipur (India). In 1876, maharajahul din Jaipur a ordonat ca tot orasul sa fie vopsit in roz, cu ocazia vizitei Printului Edward al Tarii Galilor. Chiar si in zilele noastre le este interzis localnicilor din orasul vechi sa schimbe culoarea cladirilor, astfel ca frumoasa capitala a Rajasthanului straluceste si astazi, 150 de ani mai tarziu, in nuante rozalii.

9. Valparaiso (Chile) este un oras, un port si un centru educational. Se afla la 112 km de Santiago. Mulți poeti, pictori si filozofi s-au dus aici de-a lungul timpului pentru inspiratie.

10. Buenos Aires (Argentina). La Boca este vechiul cartier al clasei muncitoresti din Buenos Aires, faimos pentru tango-ul senzual, inflacaratul club de fotbal Boca Juniors si casele multicolore. Situat la gura de varsare a raului Riachuelo, cartierul a fost presarat, in trecut, de santiere navale. Baracile se reazema una de cealalta creand un caleidoscop de nuate rozalii, galbene si albastre.

infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago