Cum ne putem da seama de calitatea mierii?
Exista mai multe cai pentru a afla daca mierea cumparata este de calitate sau nu:
Unii stupari stiu ca oamenii se feresc de mierea zaharisita, fiindca suspecteaza ca e facuta cu zahar. Nimic mai fals. Totusi, ca sa-si vanda mai bine marfa, ei o fierb la 90 de grade, ca sa nu mai cristalizeze. La acea temperatura toate enzimele sunt distruse, mierea ramane doar un zahar lichid. De aceea, mierea nu se pune nici in ceaiul fierbinte. Toate mierile bune zaharisesc dupa cateva luni, deci daca vreti să fiti sigur ca luati o miere naturala, cumparati una zaharisita.
O alta metoda de a testa mierea este intoarcerea borcanului cu fundul in sus. Inauntru trebuie sa se creeze o bula de aer in forma de para. Daca bula urca repede spre fundul borcanului, inseamna ca este o miere cu multa apa in ea, deci nevanturata suficient. Bula trebuie sa urce lent, ceea ce arata ca mierea este maturata, buna de consum şi vanturata natural, de catre albine.
Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…
Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…
Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…
Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…
Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…