Categories: Diverse

Cum transforma omul Pamantul intr-un cos de gunoi?

Omul modern, mai ales in tarile industrializate, este factorul a numeroase poluari pe care incerca sa le diminueze…. Iata cateva dintre efectele negative ale activitatii omului:

  • Pentru a avea lumina si pentru a se incalzi, pentu a se imbraca si a se hrani, pentu a trai, omul modern are nevoie de 70 de ori mai multa energie decat omul preistoric.
  • In natura, un servetel de hartie are nevoie de 3 luni pentu a se descompune, un bat de chibrit 6 luni, o guma de mestecat 5 ani, o cutie metalica 200 de ani, o sticla de plastic de la 100 la 1000 de ani!
  • Gheata de la poli ne da informatii in legatura cu compozitia aerului din trecut. Concentratia in dioxid de carbon a crescut in ultimii 200 de ani cat in cei 20.000 de ani care i-au precedat.
  • Sahara se intinde pe 471 de milioane de hectare. Este cel mai intins desert din lume. In ultimii 50 de ani, Sahara s-a extins cu 650.000 de kmp. Romania nu masoara decat 237.500 kmp.
  • Un singur gram de pesticide este suficient pentru a contamina 10 milioane de litri de apa. In ciuda acestui fapt, Franta ramane tara care consuma cele mai multe pesticide din Europa.

  • In orasul Mexico sunt 18, 7 milioane locuitori, 3,5 milioane de masini, 10.000 de autobuze, 130.000 de uzine care imprastie 11.000 tone de praf pe an, si in plus un aeroport in centrul orasului!
  • In Europa, masina este responsabila de 65% din poluarea atmosferica.
  • Elba este fluviul cel mai poluat din Europa (acesta strabate Cehia si Germania). El transporta in fiecare an 25 de tone de mercur. Cu tot acest metal cenusiu s-ar putea umple 50 de milioane de termometre!
  • Pentru a obtine 100 de foi de hartie e nevoie de un copac de 2 m inaltime, de energia a 50 de becuri si de 50 de l de apa.
  • In urma scufundarii petrolierului Erika, in 1999, in sud-vestul Bretaniei, s-au deversat in Atlantic 37.000 tone de combustibil greu. Acest lucru a dus la moartea a 300.000 de pasari din 64 specii diferite.
  • 99 % din balenele albastre au disparut din cauza vanatorii. In 1800 erau 30.000 de balene; astazi mai traiesc doar 3000.

  • Oamenii de stiinta estimeaza ca 2 milioane de specii marine ar putea fi amenintate daca ar disparea coralii (acestia suporta foarte greu cresterea temperaturii apelor).
  • Pana in 2050, vor fi 2 miliarde de automobile in lume. In sfarsit, o specie care nu este pe cale de disparitie!

Pamantul, asa cum ar trebui pastrat!

 

infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago