Categories: Natura

De ce sa crestem melci?

Melcul a fost apreciat inca din antichitate pentru gustul carnii sale, iar în prezent este tot mai greu de gasit in Franta, principala tara consumatoare de specialitati din carne de melc. Motivele pentru care melcii sunt tot mai rari sunt campania intensa de culegere a acestora, pe fondul dezvoltarii industriei agroalimentare, precum si aplicarea tehnicilor agricole moderne care distrug habitatul melcilor. (De ce sa crestem melci?)

Proaspeti sau congelati, sub forma de conserva sau semipreparate, nimeni nu poate contesta gustul deosebit al melcilor, un produs gastronomic prin excelenta francez.

Cresterea consumului, care a dus la diminuarea populatiei de melci din habitatul lor natural, precum si dependenta de importuri au determinat aparitia culturii melcilor de padure, sub denumirea de helicicultura.

Pe langa melcul in sine, se mai pot manca ouale, sub forma de… icre, un fel de caviar, daca vreti, care poate ajunge la 1600 euro kilogramul (un melc produce cam 4 grame de oua pe an).

Crescand melci, va veti bucura de mai multe oportunitati: puteti fi furnizor de materii prime pentru restaurantele de lux, pentru industria farmaceutica sau pentru artistii care folosesc cochiliile pentru a realiza adevarate opere de arta.

De la medicamente pentru intarirea sistemului imunitar si pana la complicate complexe ce au ca scop vindecarea cancerului, melcii reprezinta o baza solida in medicina. De asemenea, marile laboratoare farmaceutice extrag din carnea de melc un remediu deosebit de eficient pentru ulcer.

Speciile comestibile sunt:

Helix aspersa (melcul de gradina), nu are habitat natural in Romania, se poate importa din Franta si Italia.


Helix pomatia (melcul de livada sau de padure) este larg raspandit in Romania si in toata Europa, cu exceptia zonelor nordice, si se intalneste in poienile luminoase de la liziera padurilor, in livezi si parcuri . (De ce sa crestem melci?)

Prin alcatuirea lor anatomica, melcii sunt expusi multor pericole: zgarieturi, iritatii produse de bacterii, virusuri si ciuperci le ameninta pielea delicata. Natura, insa, i-a binecuvantat pe melci cu capacitatea de a produce un lichid vascos, care sa-i protejeze tesuturile si, la nevoie, sa i le regenereze. Ei bine, aceasta substanta are un efect benefic si asupra pielii omului, pe care o poate regenera si o poate mentine sanatoasa in mod natural.

Pentru cosmeticienii japonezi melcii de gradina sunt ultima descoperire in materie de tratamente cosmetice. S-a demonstrat stiintific ca mucusul produs de acesti melci contine proteine, antioxidanti si acid hialuronic, adica substante care hranesc si hidrateaza pielea, reduc inflamatiile si indeparteaza celulele moarte, atenuand astfel semnele imbatranirii. Pentru 100 de dolari, trei melci se plimba timp de o ora pe fata clientei, secretandu-si in acest fel mucusul pretios.

De ce sa crestem melci?

infolife

Share
Published by
infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago