Categories: Diverse

Poveglia, insula fantomelor

Poveglia este o insula aflata la sud de Laguna Venetiei. Este un loc aparte care merita luat in considerare de amatorii de mistere. In anii in care Venetia a fost invadata de ciuma, Poveglia a servit ca loc de carantina, aici fiind adusi atat muribunzii, cat si mortii. (Poveglia, insula fantomelor)

Isteria a cuprins populatia si s-a ajuns in situatia in care si cei care prezentau doar simptome asemanatoare erau luati cu forta din casele lor si transportati pe insula de unde nu se mai intorceau niciodata. Se spune ca atunci cand “Doctorul” aparea pe strazi era o panica generala. In masca sa se gasea un amestec de ierburi cu rol dezinfectant pentru a nu se imbolnavi si el. Aceasta masca a ramas faimoasa si la Carnavalul de la Venetia.

In solul insulei este posibil sa se mai gaseasca resturi de corpuri umane si de aceea pana si pescarii o evita. Se estimeaza ca aproximativ 160.000 de oameni au trait si au murit aici. Unele legende spun ca aproape jumatate de insula contine ramasite umane.

Legende au inceput sa apara nu mult dupa acea perioada, locuitorii din zona sustinand ca vad sau ca aud lucruri ciudate dinspre insula.

Intre 1922 si 1968, pe Poveglia a functionat un spital de boli psihice, condus de un doctor care n-ar fi fost nici el in deplinatatea facultatilor mintale. Acesta si-ar fi torturat pacientii sub umbrela unor experimente stiintifice, pana la moartea lui survenita in conditii iesite din comun. Doctorul – se povesteste – bantuit de fantomele pacientilor lui, s-ar fi aruncat intr-o zi din clopotnita ridicata pe insula. Se mai spune ca trupul lui ar fi fost zidit chiar de catre pacienti in peretii clopotnitei, de unde si astazi, in anumite nopti, se mai aud sunete bizare plutind peste apa.

Insula este in prezent parasita. Sinistrul renume face sa nu se apropie de ea nici macar cei mai indrazneti turisti.

infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago