Categories: Sanatate

Trateaza insomnia cu leacurile din gradina!

Valeriana sau odoleanul creste spontan, in locurile umede, pe marginile santurilor si a raurilor din zonele de deal si de munte. In tara noastra se cultiva pe suprafete mari pentru tratarea diverselor afectiuni. Valeriana este cunoscuta pentru calitatile sedative si capacitatea sa de a relaxa sistemul nervos central si grupele musculare netede. Planta este considerata un tratament valoros pentru insomnie, avand o traditie de sute de mii de ani. (Trateaza insomnia cu leacurile din gradina!)


Numeroasele studii medicale au confirmat ca valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii naturale in tratarea tulburarilor emotionale, precum si a bolilor fizice asociate lor. Se poate folosi sub forma de pulbere sau infuzie combinata. Preparatele din rizom sub forma de ceai, tinctura sau extract uscat pot fi administrate intern si extern.

In Evul Mediu, radacina era folosita nu numai ca un medicament, ci, de asemenea, ca un condiment si chiar ca un parfum.

Planta este, de asemenea, folosita in cazuri legate de anxietate si de stres psihologic, inclusiv in stari de excitabilitate, de teama de boala (ipohondrie), de migrene, de stomac deranjat.

Musetelul este o alta planta folosita in mod traditional in numeroase scopuri terapeutice, printre care se numara si ameliorarea simptomelor de insomnie. Substantele speciale de musetel pot fi consumate prin ceaiuri, tinctura de musetel sau extracte sub forma de capsula.

O jumatate de cana de ceai consumat seara ajuta la reglarea somnului si odihneste organismul pentru o noua zi. Practic somnolenta este indusa natural prin intermediul uleiurilor volatile emanate de ceai.

Mai important decat atat, acea jumatate de cana de ceai consumata zilnic inainte de culcare are un efect detoxifiant asupra organismului pentru ca actioneaza ca un agent de curatare la nivelul intestinelor si purifica sangele mai ales daca il amestecati cu zeama proaspata de lamaie.

Lavanda

Pentua a scapa de insomnie, e bine sa bei ceai de lavanda, de 2-3 ori pe zi. Te ajuta, de asemenea, la eliminarea toxinelor din organism. Lavanda amelioreaza durerile de cap si durerile musculare.

infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago