Categories: Impresii de calator

Aproape de cer – Dubai

Dubai, cel mai mare oras din Emiratele Arabe Unite, este situat in sudul Golfului Persic din Peninsula Arabica. Fiind amplasat strategic, acesta a fost un nod comercial important din cele mai vechi timpuri. Dubaiul s-a transformat in cativa ani din combinatia arida a desertului cu marea intr-un imens santier de constructii. Chiar si in momentul de fata mai mult de 15% din macaralele lumii se afla in Dubai.

Arhitectura impunatoare si cultura sofisticata fac Dubaiul unul dintre cele mai frumoase destinatii turistice din lume.

Dubaiul a ajuns un oras al superlativelor… Cel mai mare complex comercial din lume, cel mai mare turn din lume (Burj Khalifa, cu o inaltime de 828 metri), cea mai inalta cladire din lume (Burj Al Arab, 321 m inaltime, situata pe o insula artificiala), cel mai luxos hotel din lume (Hotel Atlantis) si cea mai mare insula artificiala din lume.

Strainii alcatuiesc majoritatea populatiei din Dubai. Localnicii, numiti “emirati”, reprezinta doar 15 % din totalul populatiei.

Exista legi stricte de comportament, sarutatul si dansul in public fiind considerate ilegale. Restrictiile religioase musulmane trebuie sa fie respectate si de non-musulmani.

Cultura si vestimentatia in Dubai este mult mai diversa si liberala decat in alte emirate din EAU. In mod traditional, barbatii poarta o kandura, o roba lunga, alba, care ajunge pana la glezne si este fie de lana fie din bumbac. Femeile pot fi vazute purtand abaya, o haina neagra purtata peste haine.

Dubaiul are cele mai renumite mall-uri din lume, turistii venind aici in mod regulat efectiv pentru a se bucura de Festivalul de cumparaturi din Dubai. Dubai Mall este al 7-lea mall ca marime din lume, iar orasul este numit Capitala Cumparaturilor din Orientul Mijlociu.

Politia din Dubai cheltuieste atat de mult pe super-masinile pe care le detine (folosite pentru a-i impresiona pe turisti) incat costul uneia singure depaseste cu mult cheltuielile pe care le presupune tinerea unui tanar la facultate.

Cele mai impresionante obiective de vizitat in Dubai sunt:

  1. Moscheea Jumeirah;
  2. Orasul Gradina, așa cum este numit deseori Al Ain, ofera doua atractii principale: muntele Jabel Hafeet si gradina zoologica.
  3. Dubai Gold Souk (Dubai mai este numit și “City of gold“).
  4. Piata de Mirodenii (Deira Spice Souk). Aici vezi peste tot saci intregi de mirodenii aromate, tot felul de plante pentru: frumusete, mancare, tratamente, iar unele total necunoscute pentru noi, europenii.


infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago