Capsunile: surse naturale de antioxidanti. Sunt delicioase, pline de nutrient… Nu vedem care ar fi motivele pentru care sa le ocolesti.
Capsunele contin unii dintre cei mai importanti nutrienti de care organismul are nevoie. Vitamina C si flavonoidele sunt cele mai importante dintre ele, la care se pot adauga adauga si Vitamina K, acidul folic, potasiul, magneziul sau acizii grasi Omega 3.
Dezavantajele consumului de capsuni
Consumul de capsuni poate avea efect alergenic. Medicii nu recomanda capsuni copiilor sub 4 ani, iar cei cu varste apropiate trebuie sa consume capsuni in cantitati reduse.
Capsunele nu sunt recomandate nici persoanelor cu intoleranta la aspirina deoarece contin acid acetilsalicilic.
Consumul de lamaie ajuta in tratamentul infectiilor gatului, indigestiei, constipatiei, problemelor dentare, febrei, hemoragiilor interne, reumatismului, arsurilor, excesului de greutate, problemelor parului, tulburarilor respiratorii, holerei si hipertensiunii arteriale. Apreciata mai ales pentru efectele sale terapeutice, multe generatii au recunoscut importanta lamaiei in intarirea sistemului imunitar si in terapia bolilor stomacului.
Actiunea benefica a strugurelui se datoreaza compozitiei sale, deoarece contine numeroase saruri minerale: calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, fluor, cupru, cobalt, zinc; enzime, vitaminele A si C, precum si vitaminele din grupa B (B1, B2, PP), zaharuri, taninuri, polifenoli, fibre.
Boabele si sucul de strugure au urmatoarele efecte:
Datorita multiplelor beneficii, strugurii sunt recomandati in anemii, astenii, stari de convalescenta, afectiuni hepatice, surmenaj. Strugurii pot fi folositi in tratamentul obezitatii, in cadrul unei diete exclusiv din struguri, pana la 2 kg/zi, ceea ce reprezinta 1400 kcal zilnic. In acest caz, consumati struguri fara samburi si pielite.
Strugurii rosii sunt o sursa excelenta de flavonoide (antioxidanti), cu rol pozitiv in prevenirea cancerului. Din cauza continutului mare de zaharuri (15-20%), boabele de struguri sunt contraindicate persoanelor diabetice.
Originare din Asia de Sud, bananele contin numeroase substante nutritive, vitamine (A, B, C si E), dar si minerale extrem de importante organismului nostru (azot, fosfor, fier, cobalt, magneziu, zinc, potasiu, sodiu, crom si calciu), o cantitate semnificativa de zahar si un lucru eficient pentru metabolism si un aminoacid esential: triptofanul Bananele sunt disponibile in forme, soiuri si marimi diferite si pot fi consumate in orice moment al zilei.
Curiozitati despre banane
Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…
Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…
Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…
Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…
Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…