Sanatate

FRUCTELE SI SANATATEA

FRUCTELE SI SANATATEA

Capsunile: surse naturale de antioxidanti. Sunt delicioase, pline de nutrient… Nu vedem care ar fi motivele pentru care sa le ocolesti.
Capsunele contin unii dintre cei mai importanti nutrienti de care organismul are nevoie. Vitamina C si flavonoidele sunt cele mai importante dintre ele, la care se pot adauga adauga si Vitamina K, acidul folic, potasiul, magneziul sau acizii grasi Omega 3.

  • Capsunele cresc imunitatea pentru ca au foarte multa vitamina C. O singura portie de capsune proaspete ne asigura jumatate din doza zilnica recomandata de vitamina C, importanta pentru crestrea imunitatii organismului impotriva bolilor.
  • Capsunele iti asigura o vedere buna si, pentru ca au proprietati antioxidante, pot preveni aparitia cataractelor.
  • Capsunele tin ridurile departe pentru ca vitamina C imbunatateste elasticitatea pielii.
  • Capsunele imbunatatesc activitatea inimii si scad colesterolul.
  • Capsunele sunt fructele ideale in dietele de slabit. Pe langa gustul delicios, sunt satioase si contin peste 50 de substante benefice organismului uman. Consumul lor se recomanda pentru buna functionare a inimii si a circulatiei sangelui, ele mentinand si elasticitatea vaselor. Totodata, capsunele favorizeaza producerea globulelor rosii, stimuleaza metabolismul si cresc capacitatea de ardere a grasimilor. Glucidele din capsuni sunt formate din xilitol, fructoza si sorbitol, substante care ajung greu in sange, nivelul insulinei si cel al glucidelor ramanand in limite normale, fara sa apara asa-numita “criza de foame”.

Dezavantajele consumului de capsuni

Consumul de capsuni poate avea efect alergenic. Medicii nu recomanda capsuni copiilor sub 4 ani, iar cei cu varste apropiate trebuie sa consume capsuni in cantitati reduse.

Capsunele nu sunt recomandate nici persoanelor cu intoleranta la aspirina deoarece contin acid acetilsalicilic.

Lamaile: beneficii asupra sanatatii

Consumul de lamaie ajuta in tratamentul infectiilor gatului, indigestiei, constipatiei, problemelor dentare, febrei, hemoragiilor interne, reumatismului, arsurilor, excesului de greutate, problemelor parului, tulburarilor respiratorii, holerei si hipertensiunii arteriale. Apreciata mai ales pentru efectele sale terapeutice, multe generatii au recunoscut importanta lamaiei in intarirea sistemului imunitar si in terapia bolilor stomacului.

Cura cu struguri

Actiunea benefica a strugurelui se datoreaza compozitiei sale, deoarece contine numeroase saruri minerale: calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, fluor, cupru, cobalt, zinc; enzime, vitaminele A si C, precum si vitaminele din grupa B (B1, B2, PP), zaharuri, taninuri, polifenoli, fibre.

Boabele si sucul de strugure au urmatoarele efecte:

  • depurativ-detoxifiant (diuretic, laxativ)
  • alcalinizant, fiind folosite in afectiuni reumatismale, metabolice (guta), litiaze biliare si urinare, in constipatie;
  • stimuleaza secretiile biliare si peristaltismul, imbunatatind digestia;
  • scad nivelul colesterolului din sange;
  • au efect tonic asupra sistemului nervos (prin vitamina B), remineralizant, antiinflamator.

Datorita multiplelor beneficii, strugurii sunt recomandati in anemii, astenii, stari de convalescenta, afectiuni hepatice, surmenaj. Strugurii pot fi folositi in tratamentul obezitatii, in cadrul unei diete exclusiv din struguri, pana la 2 kg/zi, ceea ce reprezinta 1400 kcal zilnic. In acest caz, consumati struguri fara samburi si pielite.

Strugurii rosii sunt o sursa excelenta de flavonoide (antioxidanti), cu rol pozitiv in prevenirea cancerului. Din cauza continutului mare de zaharuri (15-20%), boabele de struguri sunt contraindicate persoanelor diabetice.

Banana, alimentul care poate imbunatati vederea

Originare din Asia de Sud, bananele contin numeroase substante nutritive, vitamine (A, B, C si E), dar si minerale extrem de importante organismului nostru (azot, fosfor, fier, cobalt, magneziu, zinc, potasiu, sodiu, crom si calciu), o cantitate semnificativa de zahar si un lucru eficient pentru metabolism si un aminoacid esential: triptofanul Bananele sunt disponibile in forme, soiuri si marimi diferite si pot fi consumate in orice moment al zilei.

Curiozitati despre banane

  • Consumul regulat de banane protejează împotriva ulcerului. Anumiți compuți pe care îi conțin creează o barieră de protecție în stomac împotriva acidului hidrocloric.
  • se pare că sunt excelente pentru mahmureală, deoarece au un conţinut bogat în potasiu
  • bananele stimuleaza productia de hemoglobina in sange, astfel ca sunt recomandate in cazul persoanelor anemice. Continutul ridicat de potasiu, dar scazut in sare, face ca bananele sa fie ideale pentru stabilizarea tensiunii sanguine.
  • Bogata in fibre, banana poate normaliza activitatea intestinala, rezolvand problema fara ajutorul laxativelor.
  • Datorita substantelor multiple pe care le contine, banana este folosita in compozitia diverselor masti pentru fata
  • Consumand o banana zilnic, vei fi mai energic, deorece contine zaharuri, mai optimist, deorece sunt bogate in triptofan, cu rol de reducere a depresiei si mai vioi, datorita prezentei fibrelor care asigura normalizarea circulatiei tractului digestive.

infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago