CURIOZITATI – Se spune ca Robert Peary este primul om care a ajuns la Polul Nord. Adevărul este că celălalt membru al expediției, Matthew Henson, a făcut acest lucru. Deoarece Henson era de culoare, Peary a fost singurul încununat cu această realizare.  De fapt, povestea este mult mai încurcată…

Primul om care a ajuns la   Polul Nord a fost Cook. Grăbindu-se să ajungă acasă, dupa   această expediție, a lăsat instrumentele care certificau acest   lucru, asistentului său. Vaporul pe care se afla acesta s-a scufundat   și odată cu el și instrumentele.   Mai târziu, alți exploratori au descoperit că descrierile lui Cook   sunt reale și că el ar fi primul om care a ajuns la Polul Nord.

Se spune că marele Columb a murit în sărăcie. Acest mit dădea   bine la public. Marele Columb a fost un ucigas feroce. Masacrul   efectuat de oamenii lui, sub ordinul său, a intrat în istorie. În   realitate, el a murit foarte bogat, dar nemulțumit că nu primise 10%   din valoarea prăzilor aduse.

Mitul prin care Columb a demonstrate ca pamantul este rotund este fals!

Scriitorul american Irving, vorbește în scrierile sale despre faptul   că însusi Columb credea că pământul are formă de pară. Încă  din secolul al XIV lea, cu mult înaintea lui Columb, grecii vorbesc  în scrierile lor despre faptul că Pământul este rotund.

Magellan nu a facut niciodata inconjurul lumii. El a fost omorât   de către băștinașii din Filipine, când era foarte aproape de   această performanță. În Malayezia, Magellan a cunoscut un sclav pe   nume Enrique, care vorbea perfect spaniola și cunoștea toate rutele.   Din echipajul lui Magellan de 236 de oameni, au mai rămas doar 18,   care au fost călăuziți de către Enrique în drumul spre Spania, el   cunoscând foarte bine rutele. Se pare că el este primul om care a  făcut înconjurul lumii.

Napoleon a ramas in istorie ca fiind denumit micul caporal. În  realitate, el avea înălțimea de 1,74 metri, cu mult peste media  bărbaților din acea perioadă. Porecla a venit ca urmare a unui   obicei din armata franceză, prin care superiorii își ironizau  subalternii.

infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago