Natura

Legende despre flori

Legenda papadiei (Legende despre flori)

Ingerul a intrebat toate florile unde ar vrea sa traiasca si, pentru ca nu i-a placut ce i-au raspuns, s-a dus si la o papadie si a intrebat-o si pe ea unde ar vrea sa traiasca. “Vai – a oftat papadia , – as vrea sa traiesc oriunde as putea fi găsita repede de copiii care merg la scoala sau care se zbenguiesc si alearga pe campii. As vrea sa fac fericit pe oricine cu floarea mea pufoasa”. Atunci ingerul i-a spus: “Tu esti floarea care imi place. Vei inflori primavara si vei fi numita floarea copiilor“.

Legenda lacramioarei (Legende despre flori)

Legenda spune ca traiau intr-o imparatie un fate si o sora care se iubeau foarte mult. Cand peste tara s-a abatut o boala grea, surioara a murit. Fratele s-a dus sa-si planga sora pe campiile si pe vaile unde se jucau. In acele locuri au crescut flori frumos mirositoare, care au primit numele de lacramioare.

Legenda narcisei (Legende despre flori)

Legenda spune ca o nimfa se îndragostise de Narcis, un tanar foarte frumos si nemuritor, dar care nu avea voie sa se priveasca in oglinda. Suparata ca Narcis i-a respins dragostea, l-a îndrumat catre un lac in care el si-a oglindit fata si, uimit de frumusetea sa, a ramas acolo sa se priveasca. Pentru a nu muri de foame admirandu-si neincetat imaginea, zeii l-au transformat intr-o floare care infloreste la sosirea primaverii, numita narcisa.

Legenda panselutei (Legende despre flori)

O legenda germana spune ca panseluta avea pe vremuri un parfum minunat. Oamenii veneau de departe pentru a o mirosi si calcau in picioare iarba din preajma lor. Din cauza asta vitele au ramas fara mancare. Vazand aceasta, floricica s-a dus la Dumnezeu si l-a rugat sa ajute sarmanele vite. Dumnezeu i-a ascultat ruga si i-a luat panselutei parfumul, dar a inzestrat- o in schimb cu o mare frumusete.

infolife

Share
Published by
infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago