Categories: Impresii de calator

Locuri de vizitat in Romania

Lacul Albastru, monument al naturii, este o arie protejata de interes national, situata in judetul Maramures, pe teritoriul orasului Baia Sprie. Continutul apei bogate in sulfat de fier si melanterit, substante provenite de la o veche mina care s-a prabusit si a determinat aparitia lacului, prin infiltrarea apei din precipitatii, ii confera acestuia o culoare unica de verde-albastrui. (Locuri de vizitat in Romania)

Lacul isi schimba culoarea in functie de lumina care bate in el sau de oamenii care inoata aici.

Podul lui Dumnezeu este cel mai mare pod natural din tara, al doilea din Europa si singurul deschis circulatiei autovehiculelor, fiind situat in comuna Ponoarele, judetul Mehedinti.

Podul a luat nastere ca orice pestera, tunelul de sub pod fiind o formatiune carstica. Apa a erodat calcarul zeci sau poate sute de mii de ani pana ce si-a facut loc pe sub stanca masiva. (Locuri de vizitat in Romania)

Rezervatia naturala “Lacul cu nuferi – Paraul Petea” se afla in statiunea Baile 1 Mai, de langa Oradea, fiind singurul loc din Europa unde creste inca de acum cateva zeci de milioane de ani si pana in zilele noastre nufarul tropical.

Lotusul termal este originar din zona Nilului si se presupune ca semintele acestei plante ar fi fost aduse aici fie de turci, fie de pasarile calatoare si s-au dezvoltat datorita apei termale si conditiilor favorabile din aceasta zona. Alaturi de lotus, in aceasta rezervatie poate fi admirata o specie unica de melc, precum si o specie de peste de culoare rosie si, anume, rosioara, descrisa de Emil Racovita. (Locuri de vizitat in Romania)

Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas, care reprezinta o arie protejata de o importanta deosebita atat din punct de vedere geomorfologic, cat si peisagistic si turistic; aceasta arie protejata este situata in mijlocul muntilor Hasmas din nord – estul tarii, legand judetele Neamt si Harghita.

Cheile Bicazului sunt impresionante prin lungimea lor, spectaculozitatea si prin obiectivele turistice pe care le regasim de-a lungul lor.

Locuri de vizitat in Romania

infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago