In ebraica veche, cuvantul “migdala” inseamna “darul lui Dumnezeu”.
Migdalul este primul copac care infloreste in Tara Sfanta, ca semn al vietii reinnoite si al desteptarii naturii.
Chiar si in zilele noastre, evreii mai aduc crengi cu muguri de migdal in sinagoga, la marile sarbatori religioase.
Migdalul (Prunus dulcis, familia Rosaceae) este cultivat de mii de ani in Orientul Mijlociu, India si America de Nord. In prezent, insa, migdalul este cultivat si in alte zone, inclusiv in tara noastra. Este inrudit cu piersicul si prunul.
Fructele migdalului au o forma alungita, iar in interiorul lor se afla samburele tare, cel pe care il consumam noi si care este cunoscut sub numele de migdala, de fapt. Gustul lor este dulce amarui, dar aroma amaruie este data de coaja lor, astfel incat, daca este indepartata, gustul este dulce subtil.
BENEFICII
Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…
Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…
Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…
Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…
Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…