Categories: Impresii de calator

Sfaturi utile pentru cei care calatoresc

Sfaturi utile pentru cei care calatoresc

Pentru a calatori intr-o tara tropicala sau intr-o tara unde conditiile de igiena sunt precare trebuie sa respectati anumite masuri de profilaxie pentru a nu contracta anumite boli infectioase cu risc crescut.

Astfel, inainte de plecare, trebuie sa verificam daca vaccinarile obligatorii din tara in care mergem sunt efectuate la zi si sa ni le facem pe cele care sunt obligatorii. De exemplu, pentru a intra in Africa si America Latina, vaccinul obligatoriu este cel impotriva febrei galbene. Vaccinul trebuie efectuat cu cel putin 10 zile inainte de plecare deoarece inainte de acest interval el nu este inca eficace.

Bolile infectioase se transmit prin consumul de apa sau alimente contaminate, prin intepaturile de insecte sau in urma contactului cu o persoana bolnava. Aceste cai de transmitere presupun urmatoarele masuri de igiena:

  1. Igiena alimentatiei. Trebuie sa beti doar apa imbuteliata, sa nu consumati inghetata produsa artizanal, legume proaspete, fructe care nu se decojesc, peste crud sau insuficient preparat termic.
  2. Igiena pielii. Nu se recomanda sa mergeti cu picioarele goale in noroi sau pe teren umed sau mlastinos, ci cu incaltaminte corespunzatoare. Trebuie sa evitati sa va intindeti chiar si pe nisipul plajelor. Este util sa ne protejam de intepaturile insectelor si de muscaturile capuselor, purtand haine care sa ne acopere si folosind crème de protectie.

Igiena personala se refera si la relatiile sexuale. Pentu evitarea contractarii bolilor cu tansmitere sexuala, e recomandat limitarea numarului de parteneri si folosirea prezervativului.

Daca va imbolnaviti in tara de destinatie

In ciuda masurilor de precautie pe care le luati, puteti totusi sa luati o boala infectioasa. Ce e de facut in aceasta situatie? E recomandat ca inainte de plecare sa consultam un doctor care, in functie de tara in care dorim sa mergem, va face o lista cu medicamentele necesare pe care trebuie sa le avem in trusa medicala.

Asigurarea medicala de calatorie este absolut necesara! Aceasta acopera o serie mai larga de tratamente si servicii, incluzand atat urgente stomatologice, sau medicale, cat si costuri de spitalizare.

Cele mai mari pericole pe carte sa le eviti indiferent de tara pe care o vizitezi:

  • Sa nu incalci legile scrise si nescrise ale tarii respective.
  • Sa nu pleci neinformat intr-o destinatie.
  • Sa nu te aventurezi in locuri care nu se afla pe traseul indicat ca fiind cel turistic.
  • Sa nu interactionezi cu localnicii, daca acestia par dubiosi.

Care sunt cele mai periculoase tari de vizitat

Columbia e recunoscuta pentru cartelurile de droguri si a fost cotata ca cea mai periculoasa tara din lume in ceea ce priveste securitatea turistilor.

Brazilia este de asemenea o destinatie foarte periculoasa atat din cauza saraciei, criminalitatii sporite, dar si a virusurilor care au facut ravagii. Este recunoscut riscul la care se supune orice turist ajuns intamplator in cartierele traficantilor de droguri, cartiere care se afla foarte aproape de celebrele plaje cautate anual de milioane de straini.

Thailanda are o crestere spectaculoasa, dar nu e prea prietenoasa cu turistii. Anual se inregistreaza aici foarte multe incidente, unele soldate si cu moartea. Drogurile si atractiile sexuale care sunt la tot pasul, trebuie evitate.

Filipine este recunoscuta pentru ca a devenit unul dintre centrele gruparii teroriste ISIS. In acest moment, orice turist risca, deoarece statul a scapat lucrurile de sub control si nu poate sa ofere nici macar un minim sentiment de siguranta celor care vin aici.

infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago