Brebenelul e fiul ghiocelului. Insa el n-a fost singur la parinti, ci a mai avut trei frati si anume: cocoselul, fragul si pitigoiul, precum si patru surori: agriceaua, micsuneaua, rujita si viorica. (Brebenelul)

Murind maica lor si insurandu-se tatal sau de-doua oara, mama vitrega fiind o femeie foarte rea, atat pe dansul cat si pe ceilalti frati si surori, nu putu de fel sa-i sufere si de aceea necontenit ii certa si-i chinuia, pana ce intr-o buna dimineata ii alunga pe toti de acasa.

Vazand brebenelul precum si fratii si surorile ca nu pot sa mai traiasca in casa parinteasca, se imprastiara fiecare in toate partile prin lume si, de atunci nu mai aflara unii de altii.

Ghiocel, vazand ca toti copiii sai au luat lumea-n cap de raul sotiei sale, s-a facut alb ca peretele de suparare si fara sa mai stea de vorba, a plecat si el in urma lor, ca sa-i caute si sa-i stranga la un loc. In zadar i-a fost insa toata cautarea, caci nici pana-n ziua de astazi nu i-a putut afla si aduna.

Nu se stie incotro s-au dus cei trei frati si cele patru surori ale brebenelului si in ce loc anume s-au oprit… Se stie doar ca brebenelul, cand a vazut ca trebuie sa paraseasca casa parinteasca si sa se duca in lume, s-a facut mai intai rosu ca para focului, apoi alb ca peretele si pe urma galben ca ceara, de suparare si s-a dus si s-a pierdut intr-o padure intinsa si umbroasa. Si de atunci floarea brebenelului este de trei feluri: alba, galbena si rosie.

 

 

infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago