Categories: Impresii de calator

CALATOR IN ELVETIA

CALATOR IN ELVETIA

Elvetia se numara printre cele mai scumpe tari europene. Este deschisa turismului in orice sezon pentru ca, desi perioada de vara este destul de scurta, durand cam din iulie pana cel tarziu in septembrie, peisajul alpin al Elvetiei ramane incredibil de frumos indiferent de anotimp. Elvetia este o tara a muntilor si lacurilor, asa ca din acest punct de vedere anotimpurile conteaza mai putin. Este situata in partea de vest a Europei Centrale, unde se invecineaza cu Germania la nord, cu Franta la vest, cu Italia la sud si cu Austria si Liechtenstein la est.

Elvetia este impartita intre Muntii Alpi, Platoul Elvetian si Muntii Jura. Desi Alpii ocupa cea mai mare parte a teritoriului, populatia elvetiana de aproximativ 8 milioane de persoane este concentrata mai ales in zona Platoului, unde se afla marile orașe. Intre aceste orase se numara orasele globale si centrele economice Zürich și Geneva.

Elvetia este o tara superba care are cate ceva de oferit fiecaruia dintre noi, pasionatii de calatorii: racoarea muntelui, pitorescul locurilor, arhitectura deosebita, locuri care au contribuit la scrierea istoriei, branduri renumite si ospitalitatea localnicilor.

Obiective turistice

Baden este situat pe malul vestic la raului Limmat, la 25 km nord-vest de Zurich. Oraselul se remarca prin centrul istoric cu case traditionale si un mic castel.

Pe malul drept al raului puteti admira ruinele Castelului Rauheneck din sec al 12-lea, iar pe malul stang se afla ruinele Castelului Rauhenstein care dateaza din acelasi secol. De-a lungul vaii veti intalni biserica Heiligenkreuz Abbey construita in stil romantic care dateaza din secolul al 11-lea. Cel mai inalt punct in vecinatatea Baden este varful Lindkogel Hoher, numit popular Eisernes Tor (Poarta de Fier), pe care il poti urca in aproximativ trei ore.
Compozitorul Ludwig van Beethoven este o valoare a orasului Baden, si multe dintre resedintele sale pot fi vazute astazi la urmatoarele adrese: Str. Antonsgasse 4, Str. Breitnerstrasse 26, Str. Frauengasse 10, Str. Johannesbadgasse 12, Str. Kaiser Franz Ring 9, Str. Rathausgasse 10 (un muzeu deschis pentru public), si Str. Weilburgstrasse 13.

Al doilea oras ca numar de locuitori si al treilea ca marime din Elvetia, Geneva este si unul dintre cele mai scumpe orase din Europa. Cosmopolit prin definitie, oamenii de aici vorbind in toate limbile pamantului, Geneva se mandreste si cu o selectie culinara de exceptie. Aflat pe malurile celui mai mare lac alpin din Europa, lacul Geneva, orasul este un amestec politic international. Daca lacul Geneva este fara doar si poate atractia orasului, nu poti trece cu vederea Jet d’Eau, una dintre cele mai mari fantani arteziene din lume, aflata in locul unde lacul Geneva se varsa in Ron. Vizibila din orice punct al orasului, fantana este atractia Genevei.


infolife

Recent Posts

Servus!

Sunt Cristina Maria … cand eram copil tare mult mi-ar fi placut sa am si…

3 years ago

Planta sau animal ?

Planta sau animal ? In junglele din Peru si Ecuador, aflate la peste 2000 metri…

4 years ago

Beneficiile consumului de lamaie

Beneficiile consumului de lamaie - Vitamina C este vitala pentru cresterea si intretinerea organismului, lamaia…

4 years ago

Albinele se drogheaza?

Albinele se drogheaza? La fel ca si noi, oamenii, albinele devin dependente de nectarul unor…

4 years ago

Buburuza, simbolul norocului

Buburuza, simbolul norocului Gargarita rita Zboara-n poienita Unde vei zbura Acolo va fi casa mea.…

4 years ago

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor!

Sunetul albinelor poate fi tamaduitor! Cercetatorii au descoperit ca sunetul albinelor poate fi tamaduitor… Astfel,…

4 years ago